Orthopedagoog

De nieuwe orthopedagoog introduceert zich

Sinds september 2016 heb ik het stokje overgenomen van Imke van Lotringen bij StichtingSeguro. De hoogste tijd dus om me aan jullie voor te stellen! Mijn naam is Katja van Roij ennaast mijn baan als gezinswerker bij een buurtteam Jeugd enGezin, werk ik nu als orthopedagoog bij Fanga Musow.

In mijn vorige baan heb ik een aantal slachtoffers van mensenhandelbegeleid. Ik heb dit altijd een boeiende doelgroep gevondenen het voelde dan ook als een voorrecht om deze vrouwen en

hun kinderen te mogen begeleiden. Soms was het leggen vancontact een uitdaging door traumatische gebeurtenissen in hunleven, maar vaak werd ik verrast door een enorme (veer)kracht

en een rotsvast geloof in een betere toekomst. Ik was dan ook blijdat ik aangenomen werd bij Fanga Musow!

Ik heb geleerd dat veerkracht zich ontwikkelt in interactie met belangrijke anderen. Eengroot deel van het helen en herstellen van nare gebeurtenissen vindt plaats in de directeleefomgeving van het kind en de moeder. Hierbij is een pedagogisch basisklimaat dat veilig,voorspelbaar en betrouwbaar is heel belangrijk. Ik hoop bij Fanga Musow de veerkracht vande moeders en kinderen te kunnen laten groeien, maar tegelijkertijd ook te mogen leren vanhun cultuur en achtergrond. Mezelf blijven ontwikkelen vind ik belangrijk en ik draag ookgraag een steentje bij aan het groeiproces van anderen. Ik vind het dan ook erg inspirerendom bij Stichting Seguro te mogen samenwerken met stagiaires en vrijwilligers.