De Bewoners

Home / De Bewoners / Moeder en Kind

Moeder en Kind

Moeder en Kind
Gayana en haar negen jarige zoon Vagan komen uit Armenië. Ze hebben een asielprocedure achter de rug. Ze zijn gevlucht van een gezinshuis naar Fanga Musow omdat ze bang waren dat ze terug zouden worden gestuurd naar Armenië.
Gayana heeft ook een zoontje achter moeten in Armenië. Gelukkig weet ze sinds kort waar hij is en hebben ze contact via Skype.
Nu word er geprobeerd om een nieuwe procedure te starten omdat het echt niet veilig is voor Gayana en haar zoon om terug te keren. Onder tussen houdt Gayana zich bezig met haar liefhebberijen taarten bakken en koken. Ook sport ze regelmatig.
Voor Vagan is er passend onderwijs gezocht in de vorm van regulier onderwijs met extra begeleiding en zorg. Het is belangrijk voor hem om intensieve begeleiding bij het maken van huiswerk te krijgen. Ook zich veilig voelen is voor Vagan van belang. Hij had veel hoofdpijn. Een kinderneuroloog constateerde diverse (gezondheid)problemen. Er is nu fysiotherapie en een psychiatrisch behandeltraject opgestart.
Door de afwezigheid van een verblijfstatus duurde het lang voordat deze noodzakelijke hulpverlening voor hem ook daadwerkelijk op gang kwam.
Zusjes

Zusjes

Olivia en Isabel zijn twee zusjes van begin twintig die al het grootste deel van hun leven in Nederland zijn. Ooit zijn ze vanuit Angola hier naar toe gekomen. Meer dan 15 jaar hadden ze geen verblijfsvergunning. Dat betekende…

Jeugdherinnering

Jeugdherinnering

Ze hoorden Meneer Dukoem al vroeg in de ochtend de weg besproeien. Dat deed hij met een metalen emmer waarin hij een kleine bezem door het water haalde en deze met een grote zwaai leeg schudde op de weg. Kla-bang hoorde je dan…

Moeder en Kind 1

Één gezin

Riha uit Angola had steeds meer moeite met de opvoeding van haar drie kinderen, die vanwege verschillende redenen alle drie extra hulpverlening nodig hadden. In overleg met Riha is daarom besloten een OTS (Ondertoezichtstelling) …

Migratie

Migratie van Zintuigen

Er zijn een aantal kleuren uit mijn leven verdwenen.
Sommige klanken hoor ik niet meer.
Veel geuren zijn niet langer met thuis verbonden.
Nu moet ik goed luisteren…